Moschee egipteană, transformată în cameră de tortură pentru creştini. Mărturia unui protestatar găsit aproape mort - FOTO

Islamişti radicali au luat cu asalt o moschee dintr-un cartier din Cairo, transformând-o în cameră de tortură pentru creştinii care au protestat faţă de Fraţii Musulmani.

1131 afișări
Imaginea articolului Moschee egipteană, transformată în cameră de tortură pentru creştini. Mărturia unui protestatar găsit aproape mort - FOTO

Moschee egipteană, transformată în cameră de tortură pentru creştini. Mărturia unui protestatar găsit aproape mort - FOTO (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Tensiunile între comunitatea coptă şi musulmană cresc, însă în privinţa ultimului caz, oficialii moscheii au fost dispuşi să confirme faptele şi chiar să depună declaraţii la poliţie. Protestatarii, unii dintre ei musulmani, au declarat că au fost luaţi de la sediul Frăţiei Musulmane din Cairo, transportaţi la o moschee din apropiere şi torturaţi ore întregi de membrii radicali ai miliţiei, informează Fox News, în pagina electronică.

"M-au însoţit până la una dintre moscheile din zonă şi am descoperit că aceasta era folosită pentru a-i ţine pe protestatari captivi şi pentru a-i tortura", a declarat Amir Ayad, un copt foarte vocal împotriva regimului, care le-a vorbit jurnaliştilor de la MidEast Christian News de pe patul de spital. El a explicat că a fost bătut ore întregi cu bâte, înainte să fie lăsat la marginea unui drum. Fratele său, Ezzat Ayad, a declarat că a primit un telefon anonim duminică, în jurul orei 03.00, persoana care a telefonat spunând că fratele său a fost găsit aproape mort şi a fost transportat cu o ambulanţă.

"A făcut radiografii care au arătat că a suferit o fractură la baza craniului, o fractură la mâna stângă, sângera la ochiul drept şi avea răni de cartuşe", a declarat Ezzat Ayad.

Oficialii moscheii Bilal ibn Rabah au explicat că miliţii radicale au luat cu asalt clădirea din cartierul Moqattam, imediat după rugăciunea de vineri, adăugând: "denunţăm şi condamnăm violenţele care atrag moscheile în conflicte politice".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici