Moscova anunţă că va expulza diplomaţi germani, ca reacţie la o acţiune similară a Berlinului

Ministerul rus de Externe a anunţat, sâmbătă, intenţia de a expulza diplomaţi germani, ca reacţie la o presupusă acţiune similară a Guvernului de la Berlin, pe fondul tensiunilor generate de invazia militară rusă în Ucraina.

524 afișări
Imaginea articolului Moscova anunţă că va expulza diplomaţi germani, ca reacţie la o acţiune similară a Berlinului

"Autorităţile din Germania au decis o nouă expulzare în masă a membrilor misiunilor diplomatice ruse din Germania. Condamnăm vehement acţiunile Berlinului, care continuă să distrugă în întregime relaţiile dintre Rusia şi Germania", a declarat sâmbătă Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe de la Moscova, citată de agenţia Tass.

"Ca reacţie la acţiunile ostile ale Berlinului, partea rusă a decis să adopte o acţiune simetrică şi va expulza diplomaţi germani din Rusia, urmând să limiteze semnificativ numărul maxim al angajaţilor reprezentanţelor diplomatice germane din ţara noastră", a precizat Maria Zaharova.

Nu este clar dacă diplomaţii ruşi la care se referă Moscova au fost expulzaţi deja din Germania sau urmează să fie expulzaţi, notează publicaţia Süddeutsche Zeitung. Ministerul rus de Externe a precizat că ambasadorul german, Geza Andreas von Geyr, a fost informat recent despre decizia Moscovei.

Sâmbătă dimineaţă, un avion guvernamental al Rusiei a zburat de la Moscova la Berlin, pentru o misiune specială, urmând să revină peste câteva ore la Moscova, au declarat surse citate de publicaţia Die Welt.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici