Moscova anunţă exerciţii nucleare non-strategice la ordinul lui Vladimir Putin. Dmitri Peskov: ,,Va fi executat în termenele relevante”

  • Kremlinul a declarat că exerciţiile cu arme nucleare non-strategice vor avea loc ,,în intervalele de timp relevante".
  • Aceste exerciţii au fost ordonate de către preşedintele rus Vladimir Putin la începutul lunii mai, ca răspuns la ameninţările reprezentate de Franţa, Marea Britanie şi SUA.
Urmărește
1026 afișări
Imaginea articolului Moscova anunţă exerciţii nucleare non-strategice la ordinul lui Vladimir Putin. Dmitri Peskov: ,,Va fi executat în termenele relevante”

Moscova anunţă exerciţii nucleare non-strategice la ordinul lui Vladimir Putin. Dmitri Peskov: ,,Va fi executat în termenele relevante”

Când a fost întrebat luni despre exerciţii, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că momentul în care vor avea loc reprezintă o întrebare pentru Ministerul Apărării, fără a da o dată concretă. ,,Există într-adevăr un ordin din partea comandantului suprem-şef, acesta va fi executat în termenele relevante", a afirmat Peskov, potrivit The Guardian.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a avertizat periodic că ţara este pregătită să lupte într-un război nuclear şi a ordonat în mod regulat exerciţii nucleare tactice.

Rusia spune că Statele Unite şi aliaţii săi europeni împing lumea în pragul unei confruntări între puterile nucleare prin sprijinirea Ucrainei cu arme de zeci de miliarde de dolari, dintre care unele sunt folosite împotriva teritoriului rusesc, notează Reuters.

Ministerul rus al Apărării a declarat că Rusia va organiza exerciţii militare, inclusiv antrenamente pentru pregătirea şi desfăşurarea în vederea utilizării armelor nucleare non-strategice. Exerciţiul are ca scop asigurarea integrităţii teritoriale şi a suveranităţii Rusiei ,,ca răspuns la declaraţiile provocatoare şi ameninţările unor oficiali occidentali la adresa Federaţiei Ruse", a precizat aceasta.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici