Moscova neagă orice acord cu Washingtonul privind scutul antirachetă

Rusia neagă că ar fi încheiat vreun acord secret în schimbul abandonării de către Statele Unite a proiectului privind scutul antirachetă în Europa, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, Andrei Nesterenko.

17 afișări
Imaginea articolului Moscova neagă orice acord cu Washingtonul privind scutul antirachetă

Moscova neagă orice acord cu Washingtonul privind scutul antirachetă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Unele publicaţii au pretins că am fi încheiat o formă de acord privind scutul antirachetă. Pot să afirm că acest lucru nu corespunde politicii şi abordărilor noastre privind soluţiile pentru orice fel de probleme", a declarat Nesterenko într-o conferinţă de presă.

Presa a relatat recent că preşedintele american, Barack Obama, a anunţat că sistemul de apărare antirachetă nu va mai fi necesar, dacă Moscova încearcă să convingă Iranul să pună capăt eforturilor de a se dota cu rachete cu rază lungă de acţiune şi cu arme nucleare.

Premierul ceh, Jan Fischer, a anunţat că preşedintele Barack Obama l-a informat, noaptea, asupra intenţiei sale de a abandona proiectul de scut antirachetă, lansat în 2007 de predecesorul său, George W. Bush.

Obama a ordonat reanalizarea acestui proiect, destinat să contracareze ameninţările din partea unor ţări ca Iranul. Moscova consideră proiectul o atingere la securitatea sa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici