Moscova refuză să dialogheze cu Saakaşvili

Moscova refuză să dialogheze cu preşedintele georgian Mihail Saakaşvili, dar va discuta cu Uniunea Europeană în legătură cu mobilizarea forţelor de menţinere a păcii în regiunile separatiste, a declarat miercuri vicepremierul rus Serghei Lavrov, la postul BBC.

34 afișări
Imaginea articolului Moscova refuză să dialogheze cu Saakaşvili

Serghei Lavrov, vicepremier rus (Imagine: Mediafax Foto)

"Menţinem relaţii diplomatice cu Georgia, sunt milioane de georgieni care sunt cetăţeni ruşi şi trăiesc fericiţi în Rusia. Dar nu vom vorbi cu Saakaşvili, nu vom face acest lucru. I-am oferit pacea, nu prietenia, după ceea ce a făcut", a declarat oficialul, acuzându-l pe preeşdintele georgian de "genocid" în Osetia de Sud.

Vicepremierul rus, care a fost intervievat la emisiunea Hard Talk, la postul de televiziune BBC World Service, a negat informaţile privind înaintarea trupelor ruse în Georgia, dincolo de graniţele Osetiei de Sud.

"Au fost multe informaţii potrivit cărora tancurile ruse au fost în Georgia, care s-au dovedit mai târziu a fi complet false. Au fost informaţii potrivit cărora armata urma să atace Tbilisi, care s-au dovedit a fi ulterior complet false. Deci pun la îndoială credibilitatea informaţiilor care vin din Georgia", a mai spus el.

Întrebat dacă Rusia recunoaşte integritatea teritorială a Georgiei, Ivanov a apreciat că "nici o ţară nu ar putea recunoaşte integritatea teritorială a altei ţări".

"Recunoaştem suveranitatea şi independenţa Georgiei (...) dar integritatea teritorială este o altă problemă", a precizat el.

"Osetia de Sud şi Abhazia nu au făcut parte niciodată din Georgia, în calitate de ţară independentă. Ele au făcut parte din Uniunea Sovietică şi făceau parte din Republica Socialistă Georgia", a subliniat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici