Motivul pentru care focurile de artificii de Anul Nou dintr-un oraş britanic au fost anulate

Focurile de artificii de Anul Nou din oraşul britanic Scarborough au fost anulate pentru a proteja o morsă botezată de localnici Thor.

395 afișări
Imaginea articolului Motivul pentru care focurile de artificii de Anul Nou dintr-un oraş britanic au fost anulate

Motivul pentru care focurile de artificii de Anul Nou dintr-un oraş britanic au fost anulate

Focurile de artificii de Anul Nou din oraşul aflat pe malul mării au fost anulate la sfatul experţilor în faună. Se pare că mamiferul, care a fost botezat Thor, a apărut în Scarborough vineri după-amiază.

Specialiştii cred că morsa a luat o pauză în timpul unei călătorii spre nord. Săptămânile trecute ea a mai fost văzută pe coastele engleze şi franceze.

Consiliul local din Scarborough a anulat focurile de artificii la sfatul celor de la British Divers Marine Life Rescue. Experţii şi-au exprimat îngrijorarea că zgomotul puternic şi flash-urile puternice i-ar putea provoca „stres" lui Thor. Oamenii au fost informaţi să nu deranjeze morsa şi în zonă au fost instituite cordoane de siguranţă.

„Înţelegem că este incitant şi neobişnuit ca morsa să îşi stabilească o reşedinţă temporară, însă este în interesul ei să fie lăsată în pace cât mai mult posibil, aşa că îi rugăm pe oameni să îşi amintească faptul că este un animal sălbatic şi să evite tentaţia de a se apropia de el şi de a-l deranja. De asemenea, am dori să reamintim tuturor că morsa este protejată în conformitate cu legea, astfel că deranjarea animalului poate constitui o infracţiune", a declarat Inspectorul Geoff Edmond

Experţii au mai stabilit că morsa nu este bolnavă sau rănită.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici