Motivul pentru care oamenii au căutat pe internet „Al Treilea Război Mondial” şi „Franz Ferdinand”, după asasinarea liderului militar Qassem Soleimani

Asasinarea liderului militar Qasem Soleimani în Irak de către o dronă a armatei americane a dus, cel puţin în topul căutărilor pe Google, la o asociere neobişnuită între „Al Treilea Război Mondial” şi „arhiducele Franz Ferdinand”, care a fost asasinat la Sarajevo, eveniment care a provocat declanşarea Primului Război Mondial.

5441 afișări
Imaginea articolului Motivul pentru care oamenii au căutat pe internet „Al Treilea Război Mondial” şi „Franz Ferdinand”, după asasinarea liderului militar Qassem Soleimani

Motivul pentru care oamenii au căutat pe internet „Al Treilea Război Mondial” şi „Franz Ferdinand”, după asasinarea liderului militar Qassem Soleimani

Prin urmare, în topul căutărilor pe Google găsim următoarele cuvinte sau expresii: „Soleimani”, „Franz Ferdinand”, „Trump” şi „Al Treilea Război Mondial”, se arată într-o analiză BBC.

„Soleimani”, cel mai căutat cuvânt pe Google

Până să fie asasinat de armata americană, unii îl vedeau pe generalul Qasem Soleimani drept principalul favorit la funcţia de preşedinte al Iranului. În realitate, acesta era considerat mai puternic chiar decât preşedintele. Totuşi, în ciuda atitudinii discrete şi aparent liniştite, Qasem Soleimani a fost considerat unul dintre cei mai temuţi şi respectaţi militari din Orientul Mijlociu de către Statele Unite şi aliaţii săi.

Legătura ciudată făcută de Google între Soleimani şi arhiducele Franz Ferdinand al Austriei

Moartea lui Soleimani a provocat proteste masive în Iran. Au fost făcute o mulţime de paralele între uciderea generalului iranian şi uciderea fostului arhiduce al Austriei, Franz Ferdinand. Asasinatul din 1914 a provocat declanşarea Primului Război Mondial.

„Al Treilea Război Mondial” a urcat în topul căutărilor

Ţinând cont de paralela Soleimani-Ferdinand şi de ideea că un astfel de asasinat ar putea duce la escaladarea tensiunilor până la a se ajunge la un conflict global, nu e de mirare că oamenii au căutat această expresie pe internet.

„Iranul va căuta, mai mult ca sigur, să se răzbune. Iranienii au făcut deja public acest lucru, acum rămâne de văzut când vor alege momentul”, a declarat un analist politic pentru sursa citată.

„Trump”, un cuvânt previzibil în Google Trends

Nu e de mirare că şi preşedintele Donald Trump a ajuns în căutările pe Google, ţinând cont de faptul că el este cel care a ordonat atacul cu dronă care l-a ucis pe Soleimani. 

Cu această ocazie, căutările au scos la iveală un tweet al lui liderului de la Casa Albă, din anul 2011, în care acesta îl acuza fostul preşedinte Barack Obama că „vrea să pornească un război cu Iranul” pentru a câştiga al doilea tur al alegerilor prezidenţiale.

Foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici