Motivul pentru care Ungaria a respins bugetul UE. Orban: ”După acceptarea actualei propuneri, nu ar mai fi existat niciun obstacol în condiţionarea acordării de fonduri”

886 afișări
Imaginea articolului Motivul pentru care Ungaria a respins bugetul UE. Orban: ”După acceptarea actualei propuneri, nu ar mai fi existat niciun obstacol în condiţionarea acordării de fonduri”
Ungaria a respins prin veto bugetul Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027 şi planul de redresare post-coronavirus, deoarece ar fi fost forţată să accepte migranţia, a declarat miercuri premierul Viktor Orban, notează Reuters.
 
Ungaria a argumentat că legea bugetară include o clauză care condiţionează accesul la bani de respectarea statului de drept.
 
Orban este total împotriva migraţiei în masă, pe motiv că diluează identitatea naţională şi europeană. UE a lansat o procedură împotriva Ungariei pentru încălcarea normelor democratice.
 
"După acceptarea actualei propuneri, nu ar mai fi existat niciun obstacol în condiţionarea acordării de fonduri către statele membre pentru sprijinirea migraţiei şi pentru şantajarea ţărilor care se opun imigraţiei cu sancţiuni bugetare," a spus Orban într-o declaraţie publicată de agenţia naţională de presă MTI.
 
Premierul ungar a mai spus că Bruxellesul nu mai consideră că ţările care îşi protejează graniţele de migraţie respectă statul de drept. ”Cei care îşi apără graniţele şi îşi apără ţările împotriva imigraţiei nu mai pot fi clasificaţi ca respectând legea la Bruxelles”.
 
El a adăugat că Ungaria a acceptat fondul de redresare şi pachetul bugetar pe termen lung în iulie pentru că ”suntem angajaţi faţă de solidaritatea europeană şi sprijinim ajutorul financiar pentru statele care au nevoie de el cât mai repede posibil".
 
Bugetul şi fondul de relansare ale UE nu au clauze speciale privind migraţia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici