Motorul de căutare Bing este accesibil din nou în China

Compania Microsoft confirmă că accesul pe motorul de căutare Bing este restabilit, transmite BBC.

77 afișări
Imaginea articolului Motorul de căutare Bing este accesibil din nou în China

Motorul de căutare Bing este accesibil din nou în China

Microsoft nu a oferit mai mult explicaţii cu privire la motivul pentru care motorul de căutare era inaccesibil în China joi.

Întreruperea motorului a dus la îngrijorări că serviciul ar fi fost blocat de autorităţile chineze. Multe platforme americane sunt blocate în China, precum reţelele de socializare Facebook şi Twitter.

„Putem confirma că Bing era inaccesibil în China, dar serviciul a fost acum restabilit”, scriu reprezentanţii Microsoft într-o declaraţie.

Grupul de monitorizare al cenzurii în statul chinez, GreatFire, afirmă că întreruperea serviciului nu a avut legătură cu guvernul ţării. GreatFire testează dacă linkurile URL sunt accesibile în China, dar şi cât de mult sunt cenzurate siteurile.

Serviciile de mesagerie chineze şi reţelele de socializare sunt restricţionate, cuvinte cheie şi expresii fiind blocate dacă acestea exprimă dezacord cu politicienii chinezi sau batjocură faţă de conducătorii statului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici