Moussa Ibrahim, fostul purtător de cuvânt al lui Kadhafi, dezminte că a fost arestat

Fostul purtător de cuvânt al fostului regim al lui Muammar Kadhafi, Moussa Ibrahim, a cărui arestare de către forţe ale Guvernului de tranziţie a fost anunţată sâmbătă, a dezminţit această arestare câteva ore mai târziu într-o înregistrare audio postată pe Internet.

127 afișări
Imaginea articolului Moussa Ibrahim, fostul purtător de cuvânt al lui Kadhafi, dezminte că a fost arestat

Moussa Ibrahim, fostul purtător de cuvânt al lui Kadhafi, dezminte că a fost arestat

"Referitor la informaţii privind arestarea mea astăzi (sâmbătă) (...), este vorba despre o tentativă de deturnare a atenţiei de la crimele comise de către rebelii NATO împotriva oamenilor noştri la Bani Walid", a declarat el în această înregistrare, a cărei autenticitate nu a putut să fie verificată.

Arestarea lui Ibrahim a fost anunţată sâmbătă de către Biroul şefului Guvernului, dar şi de către presa oficială.

Însă, câteva ore mai târziu, autorităţile păreau să retracteze. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nasser al-Manaa, a declarat pentru postul privat de televiziune Libya al-Ahrar, că Guvernul nu "a anunţat nicio informaţie oficial cu privire la arestarea vreunui membru al fostului regim".

"Suntem în exteriorul Libiei şi nu avem niciun contact cu Bani Walid", a declarat Moussa Ibrahim, subliniind că femei şi copii au fost "ucişi pe nedrept" la Bani Walid de către "forţe Al-Qaida care s-au aliat cu bande criminale din Misrata".

"Eu sunt doctorul Moussa Ibrahim. Vă vorbesc după un an de la moartea martirului (şi) marelui lider al revoluţiei Muammar Kadhafi şi a camarazilor săi liberi şi (de la) prăbuşirea statului legitim liber în Libia sub bombardamentul NATO şi al agenţilor săi criminali", a declarat el, referindu-se la marcarea unui an de la moartea lui Kadhafi, ucis pe 20 octombrie 2011.

"Moussa Ibrahim a fost arestat de către forţe aparţinând Guvernului libian de tranziţie la un baraj în Tarhuna", a anunţat Guvernul într-un scurt comunicat transmis jurnaliştilor, în urma apariţiei unor zvonuri sâmbătă dimineaţa, care continuau să persiste, cu privire la arestarea acestuia.

Vicepremierul Mustafa Abu Shagur a confirmat arestarea lui Ibrahim printr-un mesaj postat pe contul său de Twitter. "Criminalul Moussa Ibrahim a fost arestat şi se află în drum spre Tripoli", a precizat el în mesaj.

Zvonuri au circulat începând de sâmbătă dimineaţa cu privire atât la arestarea lui Moussa Ibrahim, cât şi altor oficiali din cadrul regimului îndepărtat de la putere, inclusiv Khamis, un fiu al lui Kadhafi, în timp ce aceştia încercau să fugă din oraşul Bani Walid, asediat de către forţe proguvernamentale de două săptămâni.

Autorităţile au efectuat sâmbătă o operaţiune militară de anvergură la Bani Walid, cu ajutorul unor foşti rebeli, provenind de la Misrata, în cursul căreia au fost ucise cel puţin 200 de persoane în rândul rebelilor, potrivit unor surse medicale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici