MUAMMAR KADHAFI A FOST UCIS. Prima imagine cu fostul lider libian capturat - VIDEO, FOTO

Muammar Kadhafi a murit în urma rănilor suferite în operaţiunea care a condus la capturarea sa, informează surse citate de Al Jazeera. Consiliul Naţional de Tranziţie din Libia a confirmat moartea fostului lider libian.

20283 afișări
Imaginea articolului MUAMMAR KADHAFI A FOST UCIS. Prima imagine cu fostul lider libian capturat - VIDEO, FOTO

Muammar Kadhafi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Corpul neînsufleţit al lui Muammar Kadhafi este la morga din Misrata, anunţă premierul interimar al Libiei, Mahmoud Jibril, citat de CNN.

"Am aşteptat mult timp acest moment", a declarat Jibril în cursul unei conferinţe de presă organizate la Tripoli.

Mii de persoane au ieşit pe străzile din Tripoli pentru a celebra vestea morţii fostului dictator care a condus Libia 42 de ani.

Lumea s-a adunat în mai multe zone din capitala libiană, trăgând focuri de armă în aer şi claxonând de bucurie, după anunţul decesului fostului lider libian.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Tranziţie, Abdel Hafiz Ghoga, a comunicat că Muammar Kadhafi a murit în confruntările armate care au avut loc joi în oraşul Sirt.

"Putem anunţa că Muammar Kadhafi a fost ucis de forţele revoluţionare", a precizat Ghoga.

"Este un moment istoric, este sfârşitul tiraniei şi dictaturii. Kadhafi s-a întâlnit cu propriul destin", a spus Ghoga.

Muammar Kadhafi era grav rănit la picioare şi respira cu dificultate în momentul capturării, în oraşul Sirt, anunţau surse libiene citate de ziarul italian Corriere della Sera. Potrivit altor surse citate de presa italiană, liderul libian avea şi răni la craniu.

NATO a anunţat că avioanele Alianţei au atacat joi o coloană de vehicule pro-Kadhafi în apropierea oraşului Sirt.

"Aceste vehicule dotate cu arme efectuau operaţiuni militare şi reprezentau o ameninţare clară la adresa civililor", a explicat colonelul NATO Roland Lavoie.

Fostul lider libian a fost capturat la Sirt, a anunţat un comandant al trupelor Consiliului Naţional de Tranziţie, informaţia fiind transmisă de presa de la Tripoli.

Agenţia France Presse a obţinut o imagine în care Muammar Kadhafi pare a fi plin de sânge pe faţă şi pe haine, imediat după capturarea fostului lider libian la Sirt. Fotografia a fost făcută cu un telefon mobil.

Televiziunea Libia Liberă a afirmat că Muammar "Kadhafi a fost arestat în acelaşi timp cu fiul său, Moutassim, şi cu Mansour Daou (şeful serviciilor de securitate internă) şi Abdallah Senoussi" (şeful serviciilor de informaţii libiene).

Anunţul privind arestările a fost făcut la scurt timp după ce autorităţile de tranziţie libiene au afirmat că sunt pe punctul de a prelua controlul complet asupra oraşului Sirt.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici