Muammar Kadhafi deţine zeci de miliarde de dolari, în numerar, în Libia

Liderul Libiei, Muammar Kadhafi, deţine "zeci de miliarde" de dolari în locaţii din apropierea capitalei, situaţie care îi permite să prelungească lupta împotriva forţelor opoziţiei în pofida blocării activelor din străinătate, afirmă oficiali din cadrul serviciilor secrete citaţi de New York Times.

43 afișări
Imaginea articolului Muammar Kadhafi deţine zeci de miliarde de dolari, în numerar, în Libia

Muammar Kadhafi deţine zeci de miliarde de dolari, în numerar, în Libia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Colonelul Kadhafi are depozite mari de bani, în Banca Centrală şi în alte bănci din jurul capitalei libiene.

De la izbucnirea protestelor şi confruntărilor armate, o parte din aceşti bani probabil au fost mutaţi la sediul lui Kadhafi din Tripoli, conform unei surse care are legături în cadrul regimului libian. Deşi serviciile de informaţii americane nu au confirmat această manevră, un oficial american a declarat că Muammar Kadhafi probabil are acces la zeci de miliarde de dolari în Libia.

Fondurile, disponibile probabil în dinari libieni şi în dolari, îi permit lui Kadhafi să plătească mercenarii africani şi susţinătorii politici în contextul revoltelor şi confruntărilor armate cu opoziţia.

Resursele uriaşe de numerar au diminuat, cel puţin temporar, impactul sancţiunilor economice internaţionale impuse regimului de la Tripoli.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici