Muhammadu Buhari a câştigat alegerile prezidenţiale din Nigeria- rezultate parţiale

Muhammadu Buhari a câştigat marţi un nou mandat în funcţia de preşedinte al Nigeriei, cea mai importantă putere economică din Africa, conform Comisiei Electorale din Nigeria, relatează BBC şi Reuters.

764 afișări
Imaginea articolului Muhammadu Buhari a câştigat alegerile prezidenţiale din Nigeria- rezultate parţiale

Muhammadu Buhari a câştigat alegerile prezidenţiale din Nigeria- rezultate parţiale

Conform rezultatelor comunicate de Comisia Electorală, Buhari a obţinut 56% dintre voturi. Pe locul doi s-a situat Atiku Abubar, cu 40% dintre voturile exprimate.

„M-am întâlnit cu membrii echipei şi am fost informat de performanţa partidului nostru în cadrul alegerilor prezidenţiale. Sunt foarte mândru de ce am obţinut”, a declarat Buhari prin intermediul unei postări pe Twitter.

Cu câteva ore înainte de anunţarea primelor rezultate, partidul rivalului lui Buhari, omul de afaceri şi fostul vicepreşedinte Atiku Abubkar, a cerut Comisiei Electorale să nu facă publice rezultatele înainte ca acestea să fie comunicate partidelor.

Atiku a transmis că rezultatele parţiale sunt „incorecte şi inacceptabile”. Partidul condus de Buhari a declarat că opoziţia încearcă să discrediteze rezultatul alegerilor.

Organizaţia Naţiunilor Unite, Observatorul Economic pentru Statele Vest-Africane şi Uniunea Africană au cerut tuturor partidelor să aştepte rezultatul final al votului, care va fi anunţat spre finalul săptămânii, înainte să conteste alegerile.

Votul pentru alegerea unui nou preşedinte şi a viitorilor membri ai Parlamentului din Nigeria, programat pentru data de 16 februarie, a fost amânat cu o săptămână din motive de securitate.De asemenea, votul pentru membrii ai Ansamblului Naţional a fost amânat pentru data de 9 martie.

Mahmood Yakubu, preşedintele Comisiei Electorale, a transmis că decizia a fost luată în urma „analizei atente a planului operaţional” al alegerilor, pentru a asigura „alegeri libere, corecte şi credibile”.

Alegerile prezidenţiale din Nigeria au fost amânate din motive de logistică şi securitate şi în anii 2011 şi 2015.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici