Myanmar va importa petrol rusesc, spune armata

Myanmar, ţară condusă de militari, intenţionează să importe petrol rusesc pentru a atenua îngrijorările legate de aprovizionare şi de creşterea preţurilor, a declarat un purtător de cuvânt al juntei. Este cea mai recentă ţară în curs de dezvoltare care face acest lucru pe fondul crizei energetice.

1132 afișări
Imaginea articolului Myanmar va importa petrol rusesc, spune armata

Myanmar va importa petrol rusesc, spune armata

Ţara din sud-estul Asiei a menţinut legături de prietenie cu Rusia, chiar dacă ambele rămân sub o serie de sancţiuni din partea ţărilor occidentale - Myanmar pentru o lovitură de stat militară care a răsturnat un guvern ales anul trecut, iar Rusia pentru invazia sa în Ucraina.

Rusia caută noi clienţi pentru energie, deoarece cea mai mare destinaţie a exporturilor sale, Europa, va impune un embargo asupra petrolului rusesc în etape în cursul acestui an, relatează Reuters.

"Am primit permisiunea de a importa benzină din Rusia", a declarat purtătorul de cuvânt militar Zaw Min Tun în timpul unei conferinţe de presă miercuri, adăugând că aceasta a fost favorizată pentru "calitatea şi costul său scăzut".

Transporturile de păcură ar urma să înceapă să sosească din septembrie, potrivit presei.

Zaw Min Tun a declarat că şeful juntei, Min Aung Hlaing, a discutat despre petrol şi gaze în timpul unei călătorii în Rusia luna trecută.

Myanmar îşi importă acum combustibilul prin Singapore.

Myanmar ar lua în considerare explorarea comună a petrolului în Myanmar cu Rusia şi China, a spus el.

Armata a înfiinţat un comitet de achiziţie de petrol rusesc condus de un aliat apropiat al lui Min Aung Hlaing pentru a supraveghea cumpărarea, importul şi transportul de combustibil la preţuri rezonabile, în funcţie de nevoile Myanmarului, potrivit unei declaraţii publicate miercuri într-un ziar de stat.

Pe lângă turbulenţele politice şi tulburările civile, Myanmar a fost puternic afectat de preţurile ridicate ale combustibililor şi de întreruperile de energie electrică, ceea ce a determinat conducerea sa militară să apeleze la importurile de păcură care poate fi utilizată în centralele electrice.

Preţul benzinei a crescut cu aproximativ 350% de la lovitura de stat din februarie anul trecut, ajungând la 2.300-2.700 kyat (aproximativ 1 dolar) pe litru.

În ultima săptămână, staţiile de benzină au fost închise în diferite părţi ale ţării din cauza penuriei, potrivit rapoartelor mass-media.

Rusia este, de asemenea, un furnizor important de arme pentru armata din Myanmar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici