N'Djamena: Mai multe birouri ale Naţiunilor Unite au fost jefuite sau incendiate

Mai multe birouri al Naţiunilor Unite au fost jefuite, iar altele incendiate în timpul luptelor din capitala Ciadului, N'Djamena, a anunţat marţi, la Geneva, o purtătoare de cuvânt a ONU.

1 afișare
Imaginea articolului N'Djamena: Mai multe birouri ale Naţiunilor Unite au fost jefuite sau incendiate

N'Djamena: Mai multe birouri ale Naţiunilor Unite au fost jefuite sau incendiate

Birourile de coordonare a actelor umanitare ale ONU (OCHA) au fost jefuite în timpul luptelor de la sfârşitul săptămânii trecute în capitala Ciadului, a declarat jurnaliştilor purtătoarea de cuvânt a OCHA, Elisabeth Byrs.

"Alte birouri ale Naţiunilor Unite au fost fie jefuite, fie distruse de incendii", a adăugat Byrs, fără a se putea pronunţa în privinţa identităţii agresorilor. "Mai multe maşini au fost distruse sau furate".

Naţiunile Unite au evacuat în Camerun, în cursul ultimelor zile, în jur de 120 de funcţionari care lucrau la Ciad, însă ONU funcţionează în continuare aici cu ajutorul personalului local, a precizat Byrs. Birourile riscă să rămână închise pentru o perioadă destul de lungă, a subliniat aceasta.

Diferitele instituţii ale Naţiunilor Unite, cum ar fi Programul Alimentar Mondial sau Înaltul Comisariat pentru Refugiaţi, ajută peste o jumătate de milion de persoane în Ciad, mai precis 285.000 de refugiaţi care provin din Darfur sau Republica Centrafricană.

"Criza s-ar putea transforma într-o catastrofă umanitară dacă vor exista noi valuri de refugiaţi", a avertizat purtătoarea de cuvânt.

Imagini date publicităţii în data de 3 februarie 2008.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici