Nagorno-Karabah. Armata azeră anunţă intrarea în districtul predat de armeni

  • Armata azeră a anunţat intrarea sa în districtul Aghdam, la graniţa cu Nagorno Karabakh.
  • Este prima dintre cele trei retrocedări la care trebuie să procedeze forţele armene, conform acordului de încetare a confruntărilor.
  • Conflictul dintre Armenia şi Azerbaidjan pentru regiunea Nagorno-.Karabakh a reizbucnit pe 27 septembrie.
2671 afișări
Imaginea articolului 
Nagorno-Karabah. Armata azeră anunţă intrarea în districtul predat de armeni

Profimedia

Armata azeră a anunţat vineri dimineaţă, 20 noiembrie, intrarea sa în districtul Aghdam, la graniţa cu Nagorno Karabakh. Este prima dintre cele trei retrocedări la care trebuie să procedeze forţele armene, conform unui acord de încetare a ostilităţilor.
 
”Unităţile armatei azere au intrat în districtul Aghdam,” a declarat ministrul Apărării despre teritoriul controlat de separatiştii armeni timp de aproape 30 de ani şi pe care trebuiau să-l cedeze după înfrângerea lor într-un conflict sângeros în această toamnă, notează Le Figaro.
 
Acordul de încetare a confruntărilor semnat pe 10 noiembrie prevede menţinerea de către Azerbaidjan a zonelor cucerite în Nagorno-Karabah şi preluarea controlului asupra unor zone suplimentare. O mare parte a regiunii separatiste se află acum sub controlul Azerbaidjanului.
 
Conflictul dintre Armenia şi Azerbaidjan pentru regiunea Nagorno-Karabakh a reizbucnit pe 27 septembrie. Regiunea este recunoscută la nivel internaţional ca parte a Azerbaidjanului, dar era controlată de etnici armeni.
 
Ultimul conflict sângeros între cele două ţări a avut loc în anul 2016, când a avut loc Războiul de Patru Zile. Cel puţin 200 de persoane au murit atunci.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici