Nancy Pelosi declară că procurorul general american William Barr a minţit în faţa Congresului

Preşedinta Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, a declarat joi că procurorul general William Barr a săvârşit o infracţiune, acuzându-l că a minţit atunci când a depus mărturie în faţa Congresului, transmite CNN.

830 afișări
Imaginea articolului Nancy Pelosi declară că procurorul general american William Barr a minţit în faţa Congresului

Nancy Pelosi declară că procurorul general american William Barr a minţit în faţa Congresului

"Procurorul general al Statelor Unite ale Americii nu a spus adevărul în faţa Congresului Statelor Unite. Aceasta este o infracţiune", a declarat Pelosi reporterilor la conferinţa de presă săptămânală de la Capitol Hill.

Barr a ajuns sub lupă atunci când a declarat în faţa Congresului luna trecută că nu ştie dacă procurorul special, Robert Mueller, a sprijinit în raportul său.descrierea făcută de Barr în cazul anchetei ingerinţelor Rusiei în alegerile din 2016.

Departamentul de Justiţie a contestat minutele descrierii lui Pelosi după observaţiile făcute de aceasta. "Atacul nefondat asupra Procurorului General este nesăbuit, iresponsabil şi fals", a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Justiţie, Kerri Kupec.

Barr este criticat şi mulţi democraţi i-au cerut să demisioneze în urma publicării unei scrisori săptămâna aceasta, în care Mueller exprimă îndoieli cu privire la modul în care Barr a caracterizat concluziile raportului special într-un rezumat pe care procurorul general la publicat pe 24 martie. Scrisoarea este datată 27 martie, dar Barr a vorbit în faţa Congresului în aprilie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici