Napolitano va cere preşedintelui Senatului să formeze un guvern de tranziţie

Preşedintele Italiei, Giorgio Napolitano, îi va cere miercuri preşedintelui Senatului Franco Marini să formeze un guvern de tranziţie care să se ocupe de modificarea legislaţiei electorale înaintea alegerilor anticipate, relatează presa italiană.

1 afișare
Imaginea articolului Napolitano va cere preşedintelui Senatului să formeze un guvern de tranziţie

Napolitano va cere preşedintelui Senatului să formeze un guvern de tranziţie

"Guvern - este rândul lui Franco Marini", scrie La Repubblica după ce Napolitano a anunţat marţi seara o "pauză de reflecţie" înainte de luarea unei decizii pentru soluţionarea crizei politice.

"Convocarea lui Marini la palatul prezidenţial este aşteptată miercuri după-amiază", relatează cotidianul citat.

"Va încerca şi Marini", confirmă La Stampa, dezvăluind că Napolitano "pare să se orienteze spre un mandat acordat preşedintelui Senatului".

"În măsura în care Napolitano, dar şi Biserica italiană şi patronatele sunt favorabile unei reforme electorale, Marini îi poate oferi garanţiile necesare lui Silvio Berlusconi, care doreşte alegeri anticipate", scrie La Stampa.

"Preşedintele Senatului îi poate propune lui Berlusconi un guvern cu o durată limitată şi un mandat doar pentru adoptarea legii electorale. Dacă Berlusconi nu va accepta, preşedintele poate dizolva Parlamentul şi îl poate numi pe Giuliano Amato în fruntea guvernului până la alegerile anticipate", comentează La Stampa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici