Narendra Modi: Prietenia Indiei cu Rusia persistă în pofida schimbărilor geopolitice / Vladimir Putin: India este "o mare putere"

Prietenia Indiei cu Rusia este "constantă" în pofida modificărilor geopolitice, a afirmat premierul Narendra Modi cu ocazia întâlnirii pe care a avut-o luni, la New Delhi, cu preşedintele rus, Vladimir Putin, care a catalogat India drept "o mare putere".

2374 afișări
Imaginea articolului Narendra Modi: Prietenia Indiei cu Rusia persistă în pofida schimbărilor geopolitice / Vladimir Putin: India este "o mare putere"

Sursa foto: profimedia

Discuţiile dintre Narendra Modi şi Vladimir Putin au vizat teme de securitate internaţională, subiecte politice şi intensificarea schimburilor comerciale.

"În ultimele decenii, lumea a asistat la multe schimbări fundamentale şi au apărut diverse tipuri de ecuaţii geopolitice, dar prietenia dintre India şi Rusia a fost constantă", a declarat Narendra Modi, citat de agenţia Associated Press.

"Considerăm India o mare putere, o naţiune-prietenă şi un prieten testat", a afirmat, la rândul său, Vladimir Putin, citat de postul NDTV.

Harsh Vardhan Shringla, ministrul indian de Externe, a catalogat discuţiile drept "productive", precizând că au fost semnate mai multe acorduri bilaterale. Unul dintre acorduri vizează domeniul apărării, Rusia urmând să vândă Indiei 600.000 de arme automate. India şi Rusia vor intensifica dialogul strategic şi cooperarea în domeniul tehnologiei militare. Schimburile comerciale bilaterale ar urma să atingă nivelul de 30 de miliarde de dolari până în 2025.

Narendra Modi şi Vladimir Putin au stabilit şi intensificarea cooperării în cadrul Grupului statelor dezvoltate şi emergente (G20), precum şi în grupul BRICS (Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud) şi în Organizaţia de Cooperare de la Shanghai, potrivit agenţiei Tass.

Recent, Rusia a exprimat rezerve privind crearea Organizaţiei Cvadrilaterale pentru Dialog în materie de Securitate (QUAD), un grup din care fac parte Statele Unite, India, Japonia şi Australia care vizează contracararea influenţei Chinei. India încearcă să creeze un echilibru în relaţiile cu Statele Unite şi Rusia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici