NASA perseverează: un nou rover, Perseverance, va cerceta trecutul lui Marte

  • NASA va lansa pe Marte, pe 17 iulie, un nou rover, Perseverance.
  • NASA a reluat recent misiunile cu echipaj uman de pe sol american, cu ajutorul SpaceX.
  • SpaceX a lansat şi o nouă tranşă de minisateliţi pentru reţeaua Starlink.
420 afișări
Imaginea articolului NASA perseverează: un nou rover, Perseverance, va cerceta trecutul lui Marte

Sursa FOTO: Profimedia

Dacă te-ai numărat printre cei care au urmărit cu interes lansarea, sâmbătă, a capsulei spaţiale Crew Dragon, trebuie să ştii că NASA pregăteşte o nouă misiune probabil la fel de spectaculoasă. Agenţia va trimite un nou rover, Perseverance, pe Marte, pe 17 iulie. Robotul de o tonă va ajunge pe planeta roşie în februarie 2021. Misiunea lui: să caute indicii despre forme de viaţă care ar fi existat în trecutul lui Marte, să îi studieze clima şi să colecteze mostre de sol şi roci. 

Acesta este al cincilea rover care va fi plasat de NASA pe Marte, unde se mai află un singur robot funcţional, Curiosity. Cu ajutorul roboţilor trimişi anterior, NASA a putut confirma că, în trecut, pe Marte se găsea apă în stare lichidă, care ar fi putut să favorizeze prezenţa vieţii microbiene.

NASA a reluat cu succes misiunile cu echipaj uman de pe sol american, cu capsula Crew Dragon a companiei SpaceX, deţinută de Elon Musk.

Miliardarul nu s-a culcat pe lauri, miercuri fiind lansată în spaţiu o nouă tranşă de 60 de minisateliţi pentru reţeaua de internet global Starlink. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici