NASA testează o nouă „mega-rachetă” spaţială spre Lună pentru un eveniment istoric - VIDEO

NASA testează o nouă rachetă din programul spaţial Artemis prin care americanii ar urma să aterizeze pe lună până în anul 2024, relatează BBC.

3870 afișări
Imaginea articolului NASA testează o nouă „mega-rachetă” spaţială spre Lună pentru un eveniment istoric - VIDEO

NASA testează o nouă "mega-rachetă" spaţială spre Lună pentru un eveniment istoric

NASA a iniţiat un nou proiect spaţial, prin care americanii plănuiesc să aterizeze pe Lună până în anul 2024, iar primul pas este testarea corpului de bază al rachetei în Mississippi, relatează BBC.

În stadiul final racheta va avea înălţimea unei clădiri de 30 de etaje şi este construită de compania Boeing pentru NASA. 

 

 

 

Testarea corpului de bază al rachetei presupune şi un element în premieră şi anume operarea simultană a anumitor comenzi. Această procedură va activa motoarele pentru maximum opt minute şi va replica nivelul de intensitate necesar lansării. 

Corpul de bază al rachetei este cel mai mare construit vreodată de NASA la fabrica din Louisiana.

 

 

Prima etapă a programului Artemis demarat de NASA va prespune lansarea unui nave spaţiale care să înconjoare Luna pentru a testa utilajul în spaţiu. 

A doua etapă a programului, Artemis2 implica trimiterea a patru astronauţi în spaţiu pentru a zbura în apropierea Lunii. 

Ultima atapă a programului, Artemis3 programată pentru 2024 presupunea trimiterea în spaţiu al unui bărbat şi al unei femei pentru a explora suprafaţa Lunii. Acest eveniment ar fi pentru prima dată din 1974 când americanii ar păşi din nou pe Lună. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici