Naţionalul sibian, primul teatru din lume invitat în China după pandemie

Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) este invitat în China la Modern Drama Valley Festival, unde va prezenta spectacolul „Cui i-e frică de Virginia Woolf?”, de Edward Albee, regia Andrei şi Andreea Grosu, în perioada 29 aprilie – 5 mai.

269 afișări
Imaginea articolului Naţionalul sibian, primul teatru din lume invitat în China după pandemie

Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu, Facebook

Yun Feng Theatre din Shanghai va găzdui trei reprezentaţii ale producţiei în care joacă Ofelia Popii, Marius Turdeanu, Antonia Dobocan şi Horia Fedorca.

„Suntem primul teatru din lume care este primit în turneu în China după perioada de pandemie. Pentru anul 2020 am avut antamat un turneu complex cu spectacolele Povestea prinţesei deocheate şi Aşteptându-l pe Godot, ambele în regia lui Silviu Purcărete, dar, din păcate, evenimentele au luat o cu totul altă turnură şi a trebuit să anulăm. Pentru turneul de acum, Modern Drama Valley Festival ne pune la dispoziţie o sală de 1.500 de locuri şi vom avea trei reprezentaţii. Reamintim faptul că în 2018 spectacolul Oidip, regia Silviu Purcărete, a fost selectat din sutele de spectacole care au fost în turneu drept cel mai bun spectacol străin prezentat în China, în competiţie cu unele dintre cele mai importante teatre din Europa şi din lume. Ne bucurăm de o foarte bună reputaţie şi de parteneriate puternice pe care dorim să le reînnodăm, în aşa fel încât dialogul cultural să reprezinte o dimensiune constructivă pentru fiinţa umană, dincolo de tot ceea ce înseamnă ameninţările de distrugere, de război, de conflict. Este munca pe care o facem în fiecare zi în favoarea frumuseţii, a speranţei, a emoţiei”, a declarat Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu şi preşedintele Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu.

În Shanghai, reprezentaţiile spectacolului TNRS sunt programate în 2 mai, ora 19:30, şi în 3 mai, orele 14:30 şi 19:30.

De la premiera din mai 2019, spectacolul „Cui i-e frică de Virginia Woolf?”, a cărui scenografie este semnată de Vladimir Turturica, s-a bucurat de succes pe scena TNRS şi în turnee naţionale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici