Naţiunile Unite anticipează că până la sfârşitul lui 2012 vor exista 700.000 de refugiaţi sirieni

Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR) a afirmat că până la sfârşitul anului 2012 s-ar putea înregistra 700.000 de refugiaţi sirieni, faţă de 300.000 în prezent.

143 afișări
Imaginea articolului Naţiunile Unite anticipează că până la sfârşitul lui 2012 vor exista 700.000 de refugiaţi sirieni

Naţiunile Unite anticipează că până la sfârşitul lui 2012 vor exista 700.000 de refugiaţi sirieni (Imagine: Raul Stef/ Mediafax Foto)

Având în vedere această situaţie, agenţiile umanitare ale ONU şi-au revizuit în creştere necesităţile şi cer 379,2 milioane de euro pentru a veni în ajutorul refugiaţilor.

Aceste fonduri vor permite ajutarea lor până "la sfârşitul anului", a precizat coordonatorul pentru refugiaţii sirieni din cadrul UNHCR, Panos Moumtzis, într-o conferinţă de presă.

"Persoanele care s-au înregistrat, aproape 300.000, (...) sunt persoane care au fugit recent de conflict", a declarat Moumtzis.

În martie, UNHCR înregistrase 41.500 de refugiaţi sirieni şi se aştepta ca numărul acestora să ajungă la sfârşitul lui 2012 la 100.000. Numai că pragul a fost atins în luna iulie.

De acum, ONU ia în calcul 700.000 de refugiaţi, din cauza situaţiei din teren.

În plus, a explicat Panos Moumtzis, UNHCR a constatat că unii refugiaţi sirieni care au fugit în primă instanţă în ţările vecine fără să se înregistreze la cei care se ocupă de acţiunile umanitare au decis ulterior să ceară ajutor.

UNHCR estimează că între 2.000 şi 3.000 de refugiaţi ajung zilnic în ţările vecine Siriei - Turcia, Liban, Iordania şi Irak. Femeile şi copiii reprezintă 75 la sută din refugiaţi.

În teren, forţele regimului sirian au vizat joi mai multe bastioane ale rebelilor din ţară, unde bilanţul victimelor nu încetează să se agraveze, 305 morţi înregistrându-se miercuri, cea mai sângeroasă zi din cursul celor 18 luni de conflict.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici