NATO a expulzat doi diplomaţi ruşi

NATO a dispus miercuri expulzarea a doi diplomaţi ruşi, ca replică la un scandal de spionaj în care un oficial eston de rang înalt a fost încarcerat deoarece a dezvăluit Moscovei secrete ale Alianţei, relatează Financial Times în ediţia electronică.

15 afișări
Imaginea articolului NATO a expulzat doi diplomaţi ruşi

NATO a expulzat doi diplomaţi ruşi

Unul din oficialii ruşi expulzaţi este fiul lui Vladimir Cijov, ambasadorul Moscovei la Uniunea Europeană. Atât el, cât şi un alt diplomat erau ataşaţi ai misiunii Rusiei la NATO şi ar fi acţionat sub acoperire ca ofiţeri de informaţii, potrivit surselor.

Aceste expulzări au avut loc însă într-o perioadă în care Statele Unite şi aliaţii săi încearcă să consolideze relaţiile cu Moscova, în urma războiului din vara anului trecut dintre Rusia şi Georgia.

Cei doi diplomaţi ruşi expulzaţi nu au fost implicaţi direct în cazul eston de spionaj. Potrivit unor surse din cadrul NATO, scandalul a afectat securitatea Alianţei.

Moscova a confirmat joi expulzarea unor diplomaţi ruşi la NATO, a anunţat agenţia Interfax.

Ulterior, un diplomat al Alianţei a confirmat că NATO a ordonat expulzarea a doi diplomaţi ruşi ca represalii la cazul de spionaj în care a fost condamnat un fost oficial eston pentru că a furnizat Moscovei informaţii secrete despre Alianţa Nord-Atlantică.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici