NATO expulzează doi diplomaţi ruşi în legătură cu un caz de spionaj din Estonia

NATO a ordonat expulzarea a doi diplomaţi ruşi ca represalii la cazul de spionaj în care a fost condamnat un fost oficial eston pentru că a furnizat Moscovei informaţii secrete despre Alianţa Nord-Atlantică, a confirmat joi un diplomat aliat.

17 afișări
Imaginea articolului NATO expulzează doi diplomaţi ruşi în legătură cu un caz de spionaj din Estonia

NATO expulzează doi diplomaţi ruşi în legătură cu un caz de spionaj din Estonia

"Confirm", a declarat acest diplomat, întrebat cu privire la informaţiile referitoare la expulzarea a doi diplomaţi ruşi care lucrau la misiunea Rusiei pe lângă NATO, publicate de cotidianul britanic Financial Times.

Dmitri Rogozin promite un răspuns dur faţă de retragerea acreditării a doi diplomaţi ruşi la NATO

Reacţia Moscovei faţă de retragerea acreditării a doi diplomaţi ruşi din cadrul reprezentanţei Rusiei la Alianţa Nord-Atlantică şi eventuala expulzare a acestora va fi dură, a declarat joi la Bruxelles ambasadorul rus la NATO, Dmitri Rogozin, relatează RIA Novosti în pagina electronică.

"Răspunsul va fi dur şi explicit", a declarat diplomatul, confirmând că unul dintre cei doi este fiul delegatului permanent al Rusiei la UE, Vladimir Cijov.

În opinia lui Rogozin, decizia de retragere a acreditărilor diplomaţilor ruşi la NATO a fost aprobată de secretarul general al Alianţei, la porpunerea secretariatului internaţional al NATO.

În prezent, conform procedurii în vigoare, documentele privind privarea de acreditare a colaboratorilor misunii diplomatice ruse vor fi trimise Ministerului belgian de Externe, care va decide dacă îi va declara sau nu "pesona non grata".

Rogozin consideră că autorităţile belgiene vor acţiona conform instrucţiunilor NATO.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici