NATO: România şi alţi 13 aliaţi plus Finlanda vor dezvolta un sistem de scuturi aeriene pentru Ucraina

Miniştrii Apărării ai 14 aliaţi NATO (Belgia, Bulgaria, Republica Cehă, Estonia, Germania, Ungaria, Letonia, Lituania, Ţările de Jos, Norvegia, Slovacia, Slovenia, România şşi Regatul Unit) şi Finlanda s-au întâlnit la Bruxelles pentru a semna o scrisoare de intenţie pentru a dezvolta o Iniţiativă European Sky Shield.

4584 afișări
Imaginea articolului NATO: România şi alţi 13 aliaţi plus Finlanda vor dezvolta un sistem de scuturi aeriene pentru Ucraina

NATO: România şi 13 alţi plus Finlanda vor dezvolta un sistem de scuturi aeriene pentru Ucraina

Condusă de Germania, iniţiativa urmăreşte crearea unui sistem european de apărare antiaeriană şi antirachetă prin achiziţia în comun de echipamente şi rachete de apărare aeriană de către naţiunile europene.

Acest lucru va consolida apărarea integrată a NATO antiaeriană şi antirachetă. Iniţiativa va permite tuturor naţiunilor participante să dezvolte în comun un sistem de apărare aeriană folosind soluţii interoperabile gata de utilizare.

Această abordare multinaţională şi cu mai multe faţete oferă naţiunilor o modalitate flexibilă de a-şi consolida descurajarea şi apărarea într-un mod eficient şi rentabil.

„Acest angajament este şi mai crucial astăzi, deoarece asistăm la atacurile nemilos şi nediscriminatorii cu rachete ale Rusiei în Ucraina, ucigând civili şi distrugând infrastructura critică. În acest context, salut conducerea Germaniei în lansarea iniţiativei European Sky Shield”, a comentat secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici