NATO va face o analiză privind scutul antirachetă

Secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, a declarat că statele membre NATO au ajuns, joi, la concluzia că în ceea ce priveşte apărarea antirachetă există o ameninţare, iar statele aliate trebuie să respecte principiul indivizibilităţii.

18 afișări
Imaginea articolului NATO va face o analiză privind scutul antirachetă

NATO va face o analiză privind scutul antirachetă (Imagine: Mediafax Foto)

El a precizat că la nivelul NATO va fi făcută o analiză pentru amplasarea unui scut antirachetă care să acopere şi zonele Alianţei care nu erau protejate de scutul american (printre aceste zone figurează România, Grecia, Bulgaria - n.r.).

Scheffer a mai spus că această problemă va fi analizată la summit-ul NATO din 2009.

Întrebat în legătură cu cine va plăti costurile antrenate de crearea unui scut antirachetă al NATO în condiţiile în care doar patru state din Alianţă nu sunt protejate de sistemul antirachetă american, Jaap de Hoop Scheffer a spus că, deocamdată, discuţiile nu au ajuns în faza în care să fie dezbătute aspecte financiare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici