Natura dezlănţuită. Peste 5 milioane de japonezi au primit ordin să-şi părăsescă casele. Ploi „fără precedent”

  • Peste 5 milioane de locuitori din Japonia au primit ordin să-şi evacueze casele din cauza ameninţării iminente a inundaţiilor şi a alunecărilor de teren.
  • Cel mai înalt grad de avertizare, Nivelul 5, a fost emis sâmbătă pentru mai mult de un milion de oameni din prefecturile Saga, Nagasaki, Fukuoka şi Hiroshima, potrivit radiodifuzului public NHK.
  • Avertisment de Nivelul 4, a fost emis pentru alte 17 prefecturi, afectând peste 4 milioane de locuitori.
6778 afișări
Imaginea articolului Natura dezlănţuită. Peste 5 milioane de japonezi au primit ordin să-şi părăsescă casele. Ploi „fără precedent”

Sursa foto: AP

Autoritatea meteorologică a ţării, care a emis avertismentele, a declarat că frontul de ploaie ar putea rămâne peste ţară aproximativ o săptămână, potrivit Reuters. Nivelul apei creşte în continuare în mai multe râuri care sunt aproape să se reverse pe drumurile din jur.

Unele oraşe de pe insula sudică Kuyshu au înregistrat sâmbătă peste 40 de milimetri de apă într-o oră. Până la 250 de milimetri ar putea cădea pe insulă în următoarele 24 de ore.

Adachi Yushi, director la Agenţia Meteorologică, a numit ploaia „fără precedent” şi a cerut oamenilor să urmeze ordinele de evacuare. Premierul Yoshihide Suga a scris pe Twitter că a înfiinţat un centru de control al dezastrelor pentru a se coordona acţiunile cu autorităţile locale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici