NAUFRAGIUL COSTA CONCORDIA: Ce le spuneau membrii echipajului călătorilor în momentul în care nava se umplea de apă - VIDEO

La o săptămână de la scufundarea parţială a navei Costa Concordia, soldată cu moartea a 11 persoane şi cu dispariţia a altor cel puţin 20, continuă să apară informaţii noi legate de tragedie.

6047 afișări
Imaginea articolului NAUFRAGIUL COSTA CONCORDIA: Ce le spuneau membrii echipajului călătorilor în momentul în care nava se umplea de apă - VIDEO

NAUFRAGIUL COSTA CONCORDIA: Ce le spuneau membrii echipajului călătorilor în momentul în care nava se umplea de apă

O înregistrare surprinde un membru al echipajului care le transmite pasagerilor îngrijoraţi, în timp ce nava este inundată, că totul este sub control şi îi roagă să se deplaseze către cabinele acestora, informează Daily Mail.

"Situaţia este sub control. Întoarceţi-vă la cabinele dumneavoastră. Vă rugăm să vă întoarceţi cu toţii la cabinele dumneavoastră", le spunea, o membră a echipajului călătorilor, în limba italiană.

De asemenea, pasagerii au fost informaţi eronat că nava avea o problemă electrică, aceea fiind cauza pătrunderii apei în vasul de croazieră: "În momentul în care problema electrică va fi rezolvată, totul va reveni la normal. În momentul acesta, rezolvăm problema", a mai susţinut membra echipajului.

La 30 de minute după ce echipajul făcea apel la calm şi îi îndemna pe călători să meargă spre cabinele lor, căpitanul Schettino a dat ordinul abandonării navei.

Nava Costa Concordia a eşuat în seara zilei de vineri, 13 ianuarie, după ce s-a izbit de o stâncă în jurul orei 22.30 (ora României). În urma naufragiului, 11 persoane au murit, iar cel puţin alte 20 au dispărut.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici