Navă a unei firme americane, reţinută în Spania în disputa privind un tezaur din secolul XVII

Garda Civilă spaniolă a interceptat şi reţinut o navă aparţinând unei companii americane, într-un diferend privind un important tezaur descoperit pe o epavă, relatează BBC News Online.

2 afișări

Autorităţile din Gibraltar şi reprezentanţii companiei Odyssey Marine Exploration susţin că Garda Civilă - care a reţinut nava în baza unui ordin judecătoresc, imediat după plecarea acesteia din colonia britanică - a acţionat ilegal, deoarece vasul se afla în apele internaţionale.

În luna mai, Odyssey a anunţat că a descoperit, la bordul epavei unei nave din secolul al XVII-lea, monezi în valoare de 500 de milioane de dolari. Tezaurul recuperat, care include jumătate de milion de monezi de aur şi sute de obiecte din aur, a fost deja trimis în Statele Unite.

Autorităţile de la Madrid bănuiesc că este posibil ca nava scufundată să fie spaniolă sau să se fi scufundat în apele teritoriale spaniole.

După ce a părăsit Gibraltarul, nava Ocean Alert a fost reţinută şi escortată în portul spaniol Algeciras, pentru a fi percheziţionată, a anunţat Garda Civilă spaniolă, care anchetează o posibilă "ofensă împotriva moştenirii istorice spaniole".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici