Nava Asian Glory, cu doi marinari români la bord, condusă de piraţi către coastele Somaliei

Nava Asian Glory, deturnată de piraţii somalezi vineri seara, se îndreaptă către coastele Somaliei, iar proprietarul navei este în legătură cu autorităţile pentru a asigura eliberarea rapidă a vasului şi a echipajului, din care fac parte şi doi români, a anunţat compania Zodiac Maritime.

39 afișări
Imaginea articolului Nava Asian Glory, cu doi marinari români la bord, condusă de piraţi către coastele Somaliei

Nava Asian Glory, cu doi marinari români la bord, condusă de piraţi către coastele Somaliei (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Într-un comunicat publicat pe site-ul companiei, aceasta confirmă deturnarea navei şi faptul că toţi membrii echipajului sunt în siguranţă şi nevătămaţi.

"Nava se îndreaptă acum către Somalia, iar proprietarii sunt în legătură cu autorităţile relevante pentru a asigura eliberarea rapidă şi în siguranţă a echipajului şi a navei", se arată în comunicatul agenţiei Zodiac Maritime.

Potrivit site-ului armatorului, nava Asian Glory, construită în 1994, poate transporta peste 4.000 de maşini.

Un purtător de cuvânt al companiei a declarat pentru agenţia France Presse că reprezentanţii agenţiei Zodiac au început să contacteze familiile membrilor echipajului.

Potrivit forţei navale UE pentru combaterea pirateriei, nava, care transporta maşini din Singapore către Arabia Saudită, are un echipaj format din 25 de membri - zece ucraineni, opt bulgari, cinci indieni şi doi români.

Asian Glory a fost deturnată vineri seara, la peste 600 de mile marine de coastele Somaliei, iar forţa UE a precizat că în momentul producerii incidentului, nava se afla mult în afara zonei de acţiune a forţei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici