Navalnîi, provocat să-l dea afară din celulă pe colegul său cu igienă precară, riscă încă cinci ani de închisoare

Avocatul lui Alexei Navalnîi a anunţat că disidentul rus s-ar putea confrunta cu noi acuzaţii în urma unui incident care a avut loc în închisoare, potrivit Reuters.

1115 afișări
Imaginea articolului Navalnîi, provocat să-l dea afară din celulă pe colegul său cu igienă precară, riscă încă cinci ani de închisoare

Liderul opoziţiei ruse, Alexei Navalnîi, ar putea avea noi probleme cu sistemul de justiţie din Rusia după ce a fost forţat să încalce regulile închisorii de maximă securitate în care este deţinut, a declarat marţi unul dintre avocaţii săi.

Vadim Kobzev a spus pe Twitter că un deţinut cu un miros urât şi cu o igienă precară a fost plasat luni în celula lui Navalnîi în mod provocator. Avocatul a mai spus că Navalnîi nu a avut de ales şi l-a scos din cameră pe deţinut. Ulterior, i s-a spus că va fi acuzat de „zădărnicirea autorităţii”, care poate duce la o pedeapsă de cel mult cinci ani, a explicat Kobzev.

Navalnîi ispăşeşte o pedeapsă de peste 11 ani într-o închisoare aflată la aproximativ 240 de kilometri la est de Moscova. El a fost judecat pentru fraudă, acuzaţie despre care el spune că a fost inventată pentru a-l reduce la tăcere.

Joi, purtătorul său de cuvânt a spus că Navanîi suferă de dureri severe de stomac şi că se teme că i s-a dat otravă. Tot săptămâna trecută, el a anunţat prin intermediul contului de Twitter că a fost mutat din nou în izolare şi forţat să îndure condiţii „infernale".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici