Nave de război ruseşti fac escală într-un port din Siria - presă

Mai multe nave de război ruseşti vor ajunge luni în portul sirian Tartus, unde marina rusă dispune de un centru de mentenanţă şi aprovizionare, a declarat un purtător de cuvânt, citat de RIA Novosti în pagina electronică.

175 afișări
Imaginea articolului Nave de război ruseşti fac escală într-un port din Siria - presă

Portavionul Amiral Kuzneţov (Imagine: www.defenselink.mil)

Forţa, din care face parte portavionul Amiral Kuzneţov, distrugătorul amiral Levcenko şi nava de aprovizionare Nikolai Chiker, se află într-o misiune în Marea Mediterană.

 

Căpitanul Igor Digalo a declarat că navele au participat săptămâna trecută la exerciţii comune alături de marina Turciei şi se vor întoarce la misiunea lor din Marea Mediterană după o escală în Tartus.

Potrivit presei ruse, centrul de mentenanţă din apropiere de Tartus ar putea fi transformat în bază pentru Flota Mării Negre, care şi-ar putea pierde principala bază din Sevastopol, din Peninsula Crimeea, în 2017.

Informaţiile nu au fost confirmate oficial.

Citeşte şi:

Un escadron de nave de război ruseşti, în vizită neoficială la o bază navală din Turcia

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici