Navigaţia pe Dunăre, BLOCATĂ în sudul Germaniei după ce o navă cargo românească a eşuat

Navigaţia pe Dunăre era blocată miercuri în sudul Germaniei, după ce o navă cargo românească a eşuat din cauza nivelului scăzut al apei, a anunţat un purtător de cuvânt al poliţiei, citat de Reuters în pagina electronică.

709 afișări
Imaginea articolului Navigaţia pe Dunăre, BLOCATĂ în sudul Germaniei după ce o navă cargo românească a eşuat

Navigaţia pe Dunăre, BLOCATĂ în sudul Germaniei după ce o navă cargo românească a eşuat (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Un purtător de cuvânt al poliţiei bavareze a declarat că în prezent sunt depuse eforturi pentru descărcarea navei, care a eşuat în apropiere de Niederalteich, în landul Bavaria.

Deocamdată nu se ştie când se va încheia operaţiunea de descărcare a navei, dar este posibil să dureze până joi, a adăugat el.

Navigaţia pe Dunăre şi Rin în Germania a fost perturbată săptămâna aceasta din cauza nivelului scăzut al apei.

Dunărea este o rută importantă de transport pentru produsele petroliere şi pentru exporturile de cereale din estul Europei spre vest.

Aproximativ 30 de nave sunt imobilizate în prezent din cauza blocajului de pe Dunăre, a precizat purtătorul de cuvânt al poliţiei.

Deocamdată nu se ştie dacă navigaţia pe Dunăre va fi reluată imediat, deoarece nivelul redus al apei râului Isar, un afluent al fluviului, a determinat formarea unor curenţi puternici care aduc pietriş spre Dunăre, a mai afirmat purtătorul de cuvânt, adăugând că în prezent are loc o operaţiune de dragare pentru a remedia această problemă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici