"Ne scufundăm". Ministrul de Externe din Tuvalu se va adresa "din apă" la conferinţa Naţiunilor Unite despre climă

Ministrul de externe din Tuvalu va ţine un discurs la conferinţa Naţiunilor Unite despre climă de la Glasgow, stând până la genunchi în apa, pentru a arăta cum naţiunea sa insulară din Pacific se află în prima linie a ameninţărilor aduse de schimbările climatice, relatează Reuters.

2122 afișări
Imaginea articolului "Ne scufundăm". Ministrul de Externe din Tuvalu se va adresa "din apă" la conferinţa Naţiunilor Unite despre climă

Mesaj inedit. Ministrul de externe din Tuvalu se va adresa "din apă" la conferin'a Naţiunilor Unite despre climă

Imaginile cu Simon Kofe stând în costum şi cravată la un pupitru aşezat în mare au fost distribuite pe scară largă pe reţelele de socializare, atrăgând atenţia asupra luptei naţiunii insulare cu creşterii nivelului mării.

„Cadrul se juxtapune situaţiilor din viaţa reală cu care se confruntă Tuvalu din cauza impactului schimbărilor climatice şi al creşterii nivelului mării”, a spus Kofe despre mesajul său video.

Videoclipul a fost filmat de postul public TVBC pe principala insulă pe care se află capitala Funafuti, a declarat un oficial guvernamental.

Mesajul urmează să fie transmis astăzi la summitul climatic şi vine în timp ce liderii regionali fac eforturi pentru acţiuni mai agresive pentru a limita impactul schimbărilor climatice.

Mari poluatori au promis să-şi intensifice reducerea emisiilor de dioxid de carbon în următoarele decenii, unii urmărind să taie emisiile nete de carbon până în 2050.

Dar liderii insulelor din Pacific au cerut acţiuni imediate, subliniind că însăşi supravieţuirea ţărilor insulare este în pericol.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici