Negociatorul-şef palestinian Saeb Erekat, care era în stare critică din cauza Covid-19, a decedat

  • Negociatorul-şef palestinian Saeb Erekat a decedat la vârsta de 65 de ani
  • Saeb Erekat era în stare critică după infectarea cu virusul SARS-CoV-2
  • Saeb Erekat a pledat activ pentru soluţionarea conflictului israelo-palestinian prin coexistenţa a două state
765 afișări
Imaginea articolului Negociatorul-şef palestinian Saeb Erekat, care era în stare critică din cauza Covid-19, a decedat

Negociatorul-şef palestinian Saeb Erekat FOTO Ali Saeb Erakat/Facebook

Saeb Erekat, negociatorul-şef al Autorităţii Palestiniene, care era în stare gravă după ce se infectase cu virusul SARS-Cov-2, a decedat marţi, într-un spital din Israel, informează site-ul Ynetnews.com.
 
Saeb Erekat, în vârstă de 65 de ani, negociator-şef al Autorităţii Palestiniene şi secretar general al Comitetului Executiv al Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei (OEP), era în stare critică de la jumătatea lunii octombrie în Spitalul universitar israelian Haddassah, situat în Eim Kerem, la periferia Ierusalimului.
 
Conducerea spitalului anunţase în urmă cu câteva zile că tratamentul în cazul lui Saeb Erekat era o "problemă uriaşă", dat fiind că avusese un transplant de plămâni în 2017, iar sistemul său imunitar era slăbit şi avea infecţii bacteriene.
 
Partidul Fatah a anunţat marţi decesul oficialului palestinian. Decesul a fost confirmat de parlamentarul israelian Ahmad Tibi, liderul formaţiunii israeliene Lista Arabă Unită.
 
Saeb Erekat, educat în Statele Unite şi Marea Britanie, a participat la aproape toate sesiunile de negocieri dintre palestinieni şi Israel, începând din 1991. În ultmele decenii, Saeb Erekat a fost o prezenţă constantă în presa occidentală, pledând pentru rezolvarea prin negocieri a conflictului israelo-palestinian prin soluţia coexistenţei a două state.
 
Saeb Erekat s-a născut pe 28 aprilie 1955, în Ierusalim. Şi-a petrecut cea mai mare parte a vieţii în oraşul Ierihon, în Cisiordania. A studiat în străinătate, obţinând diplome de licenţă şi masterat în Relaţii Internaţionale la Universitatea din San Francisco (SUA) şi titlul de doctor la Universitatea Bradford din Marea Britanie. Saeb Erekat era şi cetăţean american.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici