"Negustorul Morţii" i-a propus lui Trump să se mute în Rusia deoarece viaţa fostului preşedinte american ar fi în pericol

Traficantul rus de arme Viktor Bout, eliberat anul trecut dintr-o închisoare americană, l-a îndemnat vineri pe fostul preşedinte american Donald Trump să se refugieze în Rusia, întrucât viaţa sa este "în pericol".

1019 afișări
Imaginea articolului "Negustorul Morţii" i-a propus lui Trump să se mute în Rusia deoarece viaţa fostului preşedinte american ar fi în pericol

Bout, cunoscut şi sub numele de "Negustorul Morţii", a fost schimbat cu vedeta americană de baschet Brittney Griner în cadrul unui schimb de prizonieri foarte mediatizat între Moscova şi Washington în decembrie.

"Cred că viaţa ta este în pericol", a scris Bout într-o telegramă trimisă lui Trump şi arătată presei la Moscova, potrivit The Moscow Times.

"Administraţia Biden nu se va opri doar trăgându-vă prin sistemul judiciar şi penitenciar", a mai spus el. "Mai degrabă ţi-ar pune capăt vieţii decât să te lase să le stai în cale".

Bout i-a spus lui Trump, pe care îl admiră de mult timp, că va găsi un "refugiu sigur şi de aici vei putea conduce lupta pentru poporul american".

Bout ispăşea o pedeapsă de 25 de ani într-o închisoare americană când a avut loc schimbul de prizonieri. De atunci, el s-a alăturat unui partid naţionalist rus.

Acuzat că a înarmat rebeli în unele dintre cele mai sângeroase conflicte din lume, Bout a fost arestat în Thailanda în cadrul unei operaţiuni americane în 2008, extrădat în Statele Unite şi condamnat în 2012. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici