Nelson Mandela respiră fără dificultate. Fostul preşedinte sud-african reacţionează la tratament

Fostul preşedinte sud-african Nelson Mandela, spitalizat miercuri cu infecţie pulmonară, a avut o recidivă a fostei pneumonii, dar se simte bine şi poate respira fără dificultate, anunţă Preşedinţia Africii de Sud.

225 afișări
Imaginea articolului Nelson Mandela respiră fără dificultate. Fostul preşedinte sud-african reacţionează la tratament

Nelson Mandela respiră fără dificultate. Fostul preşedinte sud-african reacţionează la tratament (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Medicii au explicat că, din cauza infecţiei pulmonare, fostul preşedinte Mandela dezvoltase o rană pleurală care a fost curăţată. (...) Acum poate respira fără dificultate. Continuă să reacţioneze la tratament şi nu are dureri", precizează Preşedinţia.

"Fostul preşedinte Nelson Mandela are moralul bun şi a luat un mic dejun complet, în dimineaţa aceasta, 29 martie 2013. Medicii raportează că a făcut progrese constante", preciza Preşedinţia vineri. "Rămâne spitalizat pentru tratament şi supraveghere", adauga textul comunicatului.

Preşedinţia sud-africană, singura abilitată să asigure comunicarea pe această temă, anunţase joi că eroul naţional a "reacţionat favorabil la tratament".

Figură centrală a luptei împotriva apartheid, Nelson Mandela a fost internat în noaptea de miercuri spre joi. "Ţara nu trebuie să intre în panică, Madiba este bine", a declarat preşedintele Jacob Zuma joi seara, utilizând numele de clan al lui Nelson Mandela, pe care sud-africanii l-au adoptat cu simpatie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici