Nelson Mandela se simte bine: "Vă mulţumim pentru sprijin, Dumnezeu ne ascultă"

Fostul preşedinte sud-african Nelson Mandela, care va împlini curând 95 de ani, "se simte bine", iar starea sa de sănătate se ameliorează, după ce a fost spitalizat, în urmă cu peste o săptămână, pentru o recidivă a unei pneumonii, a declarat vineri soţia acestuia, citată de presă.

129 afișări
Imaginea articolului Nelson Mandela se simte bine: "Vă mulţumim pentru sprijin, Dumnezeu ne ascultă"

Nelson Mandela (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Madiba se simte bine, starea lui Madiba este tot mai bună", a subliniat Graça Machel joi seara, utilizând numele de clan al lui Mandela, transformat într-un nume de alint, potrivit postului privat eNCA.

"Este la spital doar pentru că medicii vor să fie absolut siguri că este destul de solid pentru a se întoarce acasă şi că nu va avea loc o recidivă", a dat asigurări soţia lui Mandela, un simbol al luptei antiapartheid în Africa de Sud.

"Vă transmit un mulţumesc uriaş pentru că l-aţi susţinut. Dumnezeu ne ascultă", a adăugat ea.

Nelson Mandela a fost spitalizat pe 27 martie, cu puţin înainte de miezul nopţii, a treia oară începând din decembrie.

Preşedintele sud-african Jacob Zuma a declarat joi, citat într-un comunicat, că "Madiba se află într-o stare stabilă, ne bucurăm că reacţionează bine la tratament şi că se simte mult mai bine. Mulţumim fiecăruia în parte pentru susţinerea oferită familiei în această perioadă dificilă".

Săptămâna trecută, medicii au procedat la un drenaj de lichid pleural, permiţându-i să respire din nou fără dificultate.

Nelson Mandela a fost spitalizat în ianuarie 2011 şi în decembrie 2012 cu infecţii pulmonare, probabil legate de sechele ale unei tuberculoze contractate în timpul închisorii, pe Insula Robben, unde a ispăşit 18 dintre cei 27 de ani detenţie, în celulele regimului apartheid.

Mandela a fost primul preşedinte de culoare al ţării, în perioada 1994-1999, ales după ce majoritatea de culoare a obţinut pentru prima dată dreptul la vot. El s-a retras complet din viaţa politică şi, din cauza stării de sănătate în declin, nu a mai apărut în public de la finala Cupei Mondiale de Fotbal, în iulie 2010, la Johannesburg.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici