VIDEO  Nelson Piquet îi doreşte moartea noului preşedinte brazilian: Lula la cimitir. Procurorii au deschis anchetă

Procurorii brazilieni au deschis o anchetă care îl priveşte pe triplul campion de Formula 1 Nelson Piquet, după ce acesta a fost filmat urându-i moartea preşedintelui ales, Luiz Inacio Lula da Silva.

403 afișări
Imaginea articolului Nelson Piquet îi doreşte moartea noului preşedinte brazilian: Lula la cimitir. Procurorii au deschis anchetă

Nelson Piquet, dreapta

Lula a câştigat la limită alegerile prezidenţiale de duminică împotriva lui Jair Bolsonaro, al cărui mare susţinător este fostul campion în vârstă de 70 de ani.

Fostul pilot de F1 este unul dintre miile de protestatari care au ieşit în stradă pentru a susţine că nu acceptă rezultat, unul confirmat de cele mai înalte autorităţi electorale braziliene.

De asemenea, Piquet doreşte ca armata să împiedice noua putere să preia mandatul de la 1 ianuarie.

Procuratura federală din Brasilia a declarat că îl va investiga pe Piquet pentru presupusa incitare la violenţă şi pentru stimularea rupturii dintre armată şi alte ramuri ale puterii.

Ancheta a fost declanşată după ce Piquet a apărut într-un videoclip care a devenit viral săptămâna aceasta spunând „Lula în cimitir”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici