Netanyahu: Acordul pentru ostatici nu se va realiza „cu orice preţ”

Premierul israelian Benjamin Netanyahu susţine că un acord cu Hamas pentru a asigura eliberarea a peste 100 de ostatici ţinuţi în Gaza nu se va realiza „cu orice preţ”. Declaraţia apare în condiţiile în care protestele continuă şi se extind în Israel.

179 afișări
Imaginea articolului Netanyahu: Acordul pentru ostatici nu se va realiza „cu orice preţ”

Netanyahu: Acordul pentru ostatici nu se va realiza „cu orice preţ”

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că în negocieri există anumite linii roşii care nu pot fi încălcate.

„Lucrăm pentru a obţine un cadru suplimentar pentru eliberarea captivilor noştri, dar subliniez: nu cu orice preţ. Am linii roşii, printre ele, nu vom termina războiul, nu vom scoate IDF din bandă şi nu vom elibera mii de terorişti”, a spus Netanyahu, potrivit Sky News.

Guvernul israelian se confruntă cu o imensă presiune din partea aliaţilor străini pentru a semna un armistiţiu care va duce la încetarea focului în Gaza. De asemenea, Netanyahu are probleme interne cu protestatarii, unii dintre ei fiind rude ale ostaticilor luaţi de Hamas.

În ultimele săptămâni, Netanyahu a spus frecvent că războiul va continua până la „victoria completă” asupra Hamas. Totuşi, popularitatea premierului a scăzut după 7 octombrie, în timp ce guvernul s-a confruntat cu proteste tot mai mari prin care oamenii cer noi alegeri. Mulţi israelieni îl acuză pe Netanyahu pentru eşecurile din timpul atacului Hamas şi pentru situaţia nerezolvată a ostaticilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici