Netanyahu acuză guverne străine că încearcă să-l înlăture de la putere: Complotează împreună cu presa şi grupări de stânga

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a acuzat duminică guverne străine că încearcă să-l înlăture de la putere, cu două zile înaintea unor alegeri legislative în care, potrivit ultimelor sondaje, se află pe locul secund în intenţiile de vot.

520 afișări
Imaginea articolului Netanyahu acuză guverne străine că încearcă să-l înlăture de la putere: Complotează împreună cu presa şi grupări de stânga

Netanyahu acuză guverne străine că încearcă să-l înlăture de la putere: Complotează împreună cu presa şi grupări de stânga (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Netanyahu a declarat pentru postul militar de radio că puteri străine au cheltuit milioane de dolari în cadrul unei campanii împotriva sa. El nu a spus la care guverne se referă, dar a subliniat că acestea complotează împreună cu presa şi grupări de stânga într-o campanie a cărei idee este "doar să nu fie Bibi", referindu-se la numele scurt sub care este cunoscut. El a apreciat că aceste puteri străine nu se gândesc la interesele Israelului şi că singurul lor obiectiv este ca el să capituleze în faţa solicitărilor lor, relatează AP.

Potrivit ultimelor sondaje, Netanyahu este devansat în intenţiile de vot de către Uniunea Sionistă, de opoziţie, înaintea scrutinului de marţi.

După ce a evitat presa în cea mai mare parte a mandatului său, Netanyahu s-a aflat în prim-plan, în ultima perioadă, într-o încercare de a câştiga terenul pierdut.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici