Netanyahu cere ONU să-i împiedice pe "tiranii de la Teheran" să obţină arma nucleară - VIDEO

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a cerut joi comunităţii internaţionale, într-un discurs rostit în faţa Adunării Generale a ONU la New York, să împiedice "tiranii de la Teheran" în a obţine arma nucleară.

17 afișări
Imaginea articolului Netanyahu cere ONU să-i împiedice pe "tiranii de la Teheran" să obţină arma nucleară - VIDEO

Netanyahu cere ONU să-i împiedice pe "tiranii de la Teheran" să obţină arma nucleară (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cea mai mare ameninţare cu care se confruntă lumea este alianţa dintre fundamentalismul religios şi armele în distrugere în masă", a declarat Netanyahu.

"Provocarea cea mai urgentă pe care această organizaţie trebuie să o soluţioneze este de a-i împiedica pe tiranii de la Teheran în a obţine arma nucleară", a adăugat el.

Iranul nu recunoaşte existenţa Israelului, iar preşedintele Mahmoud Ahmadinejad a anunţat în repetate rânduri dispariţia pe viitor a statului israelian.

Teheranul este bănuit de ţările occidentale şi de Israel că desfăşoară în secret un program nuclear cu scopuri militare, acuzaţii pe care Teheranul le dezminte insistând că are toate drepturile de a dezvolta un program nuclear paşnic în scopuri energetice.

În Fâşia Gaza, mişcarea islamistă Hamas a denunţat discursul lui Netanyahu.

"Este un discurs mincinos deoarece Israelul este cel care perpetuează un Holocaust faţă de palestinieni", a declarat un purtător de cuvânt al Hamas, Sami Abu Zouhri.

El a făcut referire de asemenea la criticile pe care le-a făcut premierul israelian la adresa raportului comisiei de anchetă a ONU, care a acuzat Israelul de crime de război în cadrul intervenţiei militare din iarna anului trecut în Fâşia Gaza.

"Acest raport arata ca Israelul a masacrat civili în Fasia Gaza", a precizat purtatorul de cuvant care a cerut ca raportul sa fie expus in Consiliul de Securitate.

Comisia prezidată de judecătorul Richard Goldstone acuză Israelul, dar şi grupările armate palestiniene de comiterea de crime de război şi posibile crime împotriva umanităţii în timpul războiului.

Fâşia Gaza a fost ţinta unei ofensive desfăşurate de armata israeliană (27 decembrie 2008 - 18 ianuarie 2009) cu scopul de a opri tirurile cu rachete lansate de grupările armate palestiniene împotriva teritoriului său.

Peste 1.400 de palestinieni şi-au pierdut viaţa, potrivit serviciilor palestiniene de urgenţă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici