Netanyahu ignoră poziţiile SUA şi UE, reiterând că Platoul Golan aparţine Israelului

Regiunea Înălţimile Golan reprezintă o "linie roşie" pentru Israel şi acest teritoriu va rămâne israelian, a declarat premierul Benjamin Netanyahu, ignorând criticile Statelor Unite şi Uniunii Europene.

2294 afișări
Imaginea articolului Netanyahu ignoră poziţiile SUA şi UE, reiterând că Platoul Golan aparţine Israelului

Netanyahu ignoră poziţiile SUA şi UE, reiterând că Platoul Golan aparţine Israelului

"Înălţimile Golan reprezintă o linie roşie pentru Israel; regiunea va rămâne sub suveranitate israeliană", a afirmat Benjamin Netanyahu în cursul unei vizite oficiale în Rusia.

"Facem tot posibilul pentru a evita apariţia unui nou front terorist antiisraelian în Platoul Golan", a spus liderul Israelului.

În urmă cu câteva zile, Departamentul de Stat american a anunţat că regiunea Înălţimile Golan "nu este parte a Israelului", o poziţie ce relevă tensiunile dintre Administraţia Barack Obama şi Guvernul Benjamin Netanyahu. O abordare similară a avut Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, Federica Mogherini.

Israelul a anexat Podişul Golan, care aparţinea Siriei, în anul 1981, după ocuparea zonei în Războiul de Şase Zile din 1967.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici