Netanyahu: Războiul este la apogeu. Premierul israelian spune că războiul va mai dura luni de zile

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a promis că va prelua controlul asupra frontierei Fâşiei Gaza cu Egiptul, extinzând misiunea Israelului de a neutraliza Hamas într-un conflict care, potrivit acestuia, se aşteaptă să dureze luni de zile.

523 afișări
Imaginea articolului Netanyahu: Războiul este la apogeu. Premierul israelian spune că războiul va mai dura luni de zile

Netanyahu: Războiul este la apogeu. Premierul israelian spune că războiul va mai dura luni de zile

"Războiul este la apogeu", a spus Netanyahu.

El a declarat că zona tampon a coridorului Philadelphi, care se întinde de-a lungul graniţei dintre Gaza şi Egipt, trebuie să fie în mâinile israelienilor.

"Trebuie să fie închisă", a spus Netanyahu. "Este clar că orice alt aranjament nu ar asigura demilitarizarea pe care o căutăm".

El nu a detaliat, dar o astfel de mişcare din partea Israelului ar fi o inversare de facto a retragerii sale din Gaza din 2005, plasând enclava sub control exclusiv israelian, după ani de zile în care a fost condusă de Hamas.

Comentariile lui Netanyahu cu privire la zona tampon au fost făcute în timp ce forţele militare israeliene au continuat ofensiva, despre care premierul a reiterat că va dura "încă multe luni".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici