Nevoile pentru reconstrucţie în Haiti, estimate la 11,5 miliarde de dolari

Un raport al ONU estimează nevoile pentru reconstrucţie în Haiti, după seismul devastator din ianuarie, la 11,5 miliarde de dolari pe trei ani, a anunţat marţi Banca Mondială.

25 afișări
Imaginea articolului Nevoile pentru reconstrucţie în Haiti, estimate la 11,5 miliarde de dolari

Nevoile pentru reconstrucţie în Haiti, estimate la 11,5 miliarde de dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Această sumă, la evaluarea căreia a contribuit şi Banca Mondială, este o estimare provizorie a costului reconstrucţiei şi relansării activităţii economice, a declarat purtătorul de cuvânt al Băncii pentru America Latină, Sergio Jellinek, confirmând o informaţie publicată de Wall Street Journal.

Suma ar putea fi însă revizuită. "Această cifră nu este decât preliminară", a precizat Jellinek.

Estimarea finală urmează să fie făcută într-un raport prevăzut "până la sfârşitul lui martie", a adăugat purtătorul de cuvânt.

La 16 februarie, Banca Interamericană de Dezvoltare (BID), care participă de asemenea la redactarea acestui raport, a avansat un cost de 14 miliarde de dolari pentru reconstrucţie în Haiti.

O conferinţă internaţională a donatorilor este prevăzută la 31 martie, la New York.

Seismul de la 12 ianuarie a provocat moartea a aproximativ 220.000 de persoane în ţară şi a lăsat peste un milion fără locuinţe, distrugând o parte din capitala Port-au-Prince şi alte oraşe.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici