New York City, un oraş BIG-BROTHER? Petrecerile de Ziua Muncii ar putea fi monitorizate de dronele poliţiei/ Newyorkezii, nervoşi, ameninţă cu protestele

Planul din New York de a monitoriza cu drone petrecerile de Ziua Muncii stârneşte proteste. Poliţia a fost acuzată că se joacă cu drepturile newyorkezilor la organizarea liberă de întruniri paşnice, potrivit The Guardian.

454 afișări
Imaginea articolului New York City, un oraş BIG-BROTHER? Petrecerile de Ziua Muncii ar putea fi monitorizate de dronele poliţiei/ Newyorkezii, nervoşi, ameninţă cu protestele

Mediafax Foto

Poliţia din New York plănuieşte să monitorizeze adunările mari şi reclamaţiile legate de zgomot în weekendul de Ziua Muncii cu ajutorul dronelor, au anunţat autorităţile. Anunţul a stârnit proteste din partea apărătorilor vieţii private.

Poliţia a declarat joi că dronele vor fi desfăşurate pentru a supraveghea adunările mari, inclusiv evenimentele private, în timp ce newyorkezii se pregătesc să sărbătorească weekendul care precede sărbătoarea de luni.

"Dronele vor răspunde la apeluri, neprioritare şi prioritare", a declarat Kaz Daughtry, un comisar adjunct al departamentului de poliţie din New York: "De exemplu, dacă avem apeluri pe linia non-urgentă, unde dacă un apelant afirmă că există o mulţime mare, o petrecere mare în curtea din spate, ne vom folosi resursele pentru a verifica de sus petrecerea, ca să ne asigurăm dacă apelul este fondat sau nu".

Daughtry a adăugat: "Vom putea determina câte resurse trebuie să trimitem în acea locaţie pentru acest weekend. Vom avea echipa noastră de drone acolo ... până luni dimineaţă".

Susţinătorii vieţii private nu sunt mulţumiţi de explicaţia lui Daughtry.

Într-o declaraţie pentru The Guardian, Daniel Schwarz, strategul principal pentru confidenţialitate şi tehnologie la New York Civil Liberties Union, a spus: "Desfăşurarea de drone de supraveghere deasupra newyorkezilor care se adună cu prietenii şi familiile lor pentru a sărbători J'ouvert este discriminare rasială şi nu ne face mai siguri".

Schwarz a acuzat, de asemenea, poliţia că "se joacă fără menajamente" cu drepturile constituţionale ale newyorkezilor la organizarea liberă de adunări paşnice.

Albert Fox Cahn, directorul executiv al Surveillance Technology Oversight Project, a calificat decizia drept un "plan teribil care nu ar fi trebuit să se pună niciodată în aplicare".

La începutul acestui an, mai mulţi democraţi din statul New York au introdus un proiect de lege în Senat pentru a impune limitări privind utilizarea dronelor în scopuri de aplicare a legii, precum şi pentru a interzice utilizarea dronelor de către forţele de ordine la concerte, proteste şi alte evenimente care beneficiază de protecţie federală a libertăţii de exprimare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici