New York-ul îi onorează pe Bretagne, Trackr, Riley, câini-eroi în evenimentele de pe 9/11

  • Ricky, un terrier înalt de 40 de centimetri, avea arta să se strecoare peste tot.
  • Trackr, un ciobănesc german, s-a prăbuşit la pământ inconştient după două zile de căutări zadarnice, răpus de fum, arsuri şi oboseală.
  • Riley, un golden retriever în vârstă de 4 ani, a săpat printre ruine şi a descoperit cadavrele multor pompieri.
318 afișări
Imaginea articolului New York-ul îi onorează pe Bretagne, Trackr, Riley, câini-eroi în evenimentele de pe 9/11

New York-ul îi onorează pe Bretagne, Trackr, Riley, câini-eroi în evenimentele de pe 9/11

Câinii din 11 septembrie nu mai sunt alături de noi, dar amintirea serviciului lor trăieşte în continuare printre salvatorii de la World Trade Center.

Pentru a le omagia efortul, există două expoziţii organizate la New York cu ocazia aniversării a 20 de ani de la masacru.

„Am mers cu speranţa de a salva sute de oameni prinşi, dar nu am găsit pe nimeni în viaţă”, îşi aminteşte Chris Selfridge, în vârstă de 54 de ani, din Johnstown, Pennsylvania, care a ajuns la Ground Zero însoţit de căţelul Riley.

Expoziţia recent deschisă pune acţiunea câinilor de la World Trade Center în context cu cea a altor salvatori cu patru picioare angajaţi în dezastre naturale majore şi atacuri teroriste din istorie.

Noua expoziţie se alătură muzeului adiacent locului masacrelor, deschis în ianuarie 2020, dar închis aproape imediat din cauza pandemiei.

În centru sunt portretele a 15 câini semnate de Charlotte Dumas. Mulţi câini au ajutat la cercetarea de la World Trade Center, dar doar unul, câinele de poliţie pensionat Trackr, a jucat un rol în salvarea unei vieţi.

Bretagne, un golden retriever, a fost ultimul salvator cu patru picioare când, în 2016, a murit la vârsta de 17 ani. Avea doi ani când, împreună cu echipa de apărare civilă din Texas, a ajuns la World Trade Center în săptămâna de după masacre şi a petrecut 10 zile acolo căutând în zadar supravieţuitori.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici