Niciun candidat al opoziţiei nu a fost ales în urma alegerilor legislative din Belarus

Nici un candidat al opoziţiei nu a fost ales în Camera inferioară a Parlamentului în urma alegerilor legislative din Belarus, după numărarea buletinelor în 99 din 110 circumscripţii, a anunţat în noaptea de duminică spre luni Comisia Electorală Centrală.

15 afișări
Imaginea articolului Niciun candidat al opoziţiei nu a fost ales în urma alegerilor legislative din Belarus

Niciun candidat al opoziţiei nu a fost ales în urma alegerilor legislative din Belarus (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În 99 de circumscripţii, există câştigători care au obţinut peste 50 la sută din voturi (necesare pentru a fi aleşi, n. red.). Cei 99 de candidaţi aleşi sunt partizani ai autorităţilor actuale "belaruse", a declarat Lidia Ermochina, preşedintele comisiei.

"În rândul lor nu este nici un opozant", a precizat ea.

Aceste rezultate parţiale ne permit să spunem că Parlamentul a fost constituit, a adăugat Ermochina.

În acest an, 263 de candidaţi, dintre care 70 ai coaliţiei de opoziţie, s-au prezentat pentru 100 posturi în Camera inferioară.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici