Niciunul dintre studenţii dispăruţi în Mexic nu a fost identificat printre cele 28 de cadavre găsite

Nicio urmă de ADN-ul celor 43 de studenţi dispăruţi pe 26 septembrie la Iguala, în sudul Mexicului, nu a fost găsită în cele 28 de cadavre exhumate din mai multe gropi clandestine, a anunţat miercuri ministrul mexican al Justiţiei.

285 afișări
Imaginea articolului Niciunul dintre studenţii dispăruţi în Mexic nu a fost identificat printre cele 28 de cadavre găsite

Niciunul dintre studenţii dispăruţi în Mexic nu a fost identificat printre cele 28 de cadavre găsite (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ministrul, Jose Murillo Karam, a mai anunţat că alţi 14 poliţişti din regiune au fost arestaţi în acest caz, sub acuzaţia că i-au predat pe studenţii dispăruţi grupării criminale Guerreros Unidos.

Autorităţile mexicane au descoperit mai multe gropi comune în cadrul anchetei asupra dispariţiei a 43 de studenţi.

Primele cinci gropi comune conţineau 28 de cadavre, majoritatea calcinate. Autorităţile au descoperit ulterior alte gropi, dar nu au precizat numărul cadavrelor găsite.

"Avem unele rezultate pentru primele gropi şi pot să vă spun că ele nu corespund ADN-ului dat de familiile acestor tineri", a spus ministrul Justiţiei în cursul unei conferinţe de presă.

După 26 septembrie, autorităţile au arestat în acest caz 26 de poliţişti din Iguala şi alte opt persoane, între care patru presupuşi membri ai Guerreros Unidos.

Ministrul a declarat marţi că alţi 14 agenţi din municipalitatea Cocula, în apropiere de Iguala, au fost arestaţi. Ei şi-au falsificat rapoartele pentru a ascunde faptul că au participat la dispariţiile de la Iguala.

Cei 43 de studenţi au dispărut după ce au fost vizaţi de un atac al unor poliţişti locali şi unor membri ai unei bande de traficanţi de droguri.

Suspiciunile privind responsabilitatea dispariţiei studenţilor de la Şcoala normală rurală de la Ayotzinapa, în statul Guerrero, la sud de Ciudad de Mexico, un caz care provoacă indignare în Mexic, îl vizau în ultimele zile pe primarul oraşului Iguala, José Luis Abarca, şi pe soţia acestuia, Maria de los Angeles Pineda, care au fugit la două zile după atacurile din 26 septembrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici